web oficial: EUROPARC
Més informació sobre la Carta Europea de Turisme Sostenible del Montseny: http://parcs.diba.cat/web/turisme-sostenible-als-espais-naturals/la-carta-i-el-parc/montseny
TREBALLANT PER UN TURISME SOSTENIBLE DES DE 2013
Des de l’any 2013 l'Aula d'Entorn Rural Can Turró hem estat participant en la Carta Europea de Turisme Sostenible al Montseny.
Un reconeixement d’abast europeu que ens avala com a destinació turística on treballem per minimitzar els impactes negatius del turisme en el nostre entorn i potenciar els avantatges d’aquesta activitat per a les empreses locals.
DISTINTIU ACONSEGUIT L’ANY 2019
Què és la Carta Europea de Turisme Sostenible?
La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) és un reconeixement que atorga la Federació EUROPARC i que acredita que un territori entorn d’un espai protegit disposa d’una estratègia turística sostenible elaborada amb consens amb els agents del territori. La CETS és definida per la mateixa Federació Europarc com “una eina de gestió que permet als espais protegits desenvolupar el turisme de manera sostenible”. Es tracta, doncs, d’una metodologia de treball, d’implantació voluntària, que condueix a definir i implantar una estratègia local a favor del turisme sostenible i que és reconeguda per la mateixa Federació a manera de certificació o segell de sostenibilitat turística. Des de l’any 2011 el Parc Natural del Montseny i els municipis del seu entorn immediat treballem sota el paraigua de la CETS, donant compliment als requeriments de sostenibilitat turística en un parc natural que determina la Federació Europarc. T’esperem al Montseny, t’esperem a fer turisme sostenible!
web oficial: BIOSPHERE
DISTINTIU ACONSEGUIT EL 2018, on se'ns reconeix el nostre compromis amb el medi ambient i en el compliment de totes les messures de reducció de residus.
El “Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere” vol estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona. Es tracta d’un programa desenvolupat per la Diputació de Barcelona, amb el suport de l'Institut de Turisme Responsable (ITR), que té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d'una destinació turística. El desplegament i implantació territorial del programa s’articula amb la Cambra de Comerç de Barcelona, com a entitat representativa del sector empresarial de les comarques de Barcelona i amb una gran implantació territorial, i els 11 ens de gestió turística comarcals en conveni amb la Diputació de Barcelona.
A Can Turró estem molt orgullosos com a pagesos que som de estar sempre al peu del canó, de generar bons aliments, de tenir cura de la terra i del benestar dels nostres animals. Estem compromesos amb el nostre entorn per mantenir un paissatge net i endressat.
Estem contents de col-laborar amb diferents entitats i Associacions de la nostra comarca: Agrupació de Defensa Forestal (ADF), Associació de families amb discapacitat (Afadis), Palau Solidari , Associació d'Empresaris Turístics del Montseny, Consell Comarcal, Parc Natural del Montseny...
Estem compromesos amb el consum responsable, de proximitat, ecològic, étic i solidari.
Possar tot això a la pràctiva no necessita grans accions, sinó petits gestos ben fonamentats en el coneixement i la reflexió d’allò que fem i de les seves conseqüències, com a consumidors individuals i també com a col·lectiu.
Al nostre dia a dia hi ha moltes coses que podem fer i d'altres que podem evitar per tal de contribuir a la conservació del planeta. Són petites accions que si es converteixen en hàbits ajuden en gran mesura a la sostenibilitat mediambiental.
I tu? què pots fer en el teu dia a dia?
Com a consumidor pots posar un gra de sorra a favor d'un consum responsable. Amb la teva actitud pots afavorir en un consum responsable, de proximitat, ecològic, étic i solidari, això donarà valor als productors locals i guanyarà la teva comarca.
A CAN TURRÓ ESTEM TREBALLANT PER ACONSEGUIR-HO
I tu? què pots fer quan vas de viatge?
Tu també pots posar un gra de sorra a favor d'un turisme més just. Amb la teva actitud pots afavorir que l'activitat sigui sostenible: conservar l'entorn natural i no comprar productes elaborats a partir de plantes o animals en perill; fer un ús responsable de recursos com l'aigua i l'energia, i triar hotels i restaurants locals són algunes de les moltes coses que pots fer. A més, com a consumidor, pots influir en les ofertes turístiques: acceptar les més sostenibles i rebutjar les que tenen un impacte més negatiu.
TOTS JUNTS ACONSEGUIREM UN MON MILLOR!!!